Spring til indhold

På tide med en forårs-opfriskning af boligen?

På tide med en forårs-opfriskning af boligen?

Tips til en skøn, men billig makeover af stuen

Efter en lang vinter med indehygge foran flimmeren, hvor varme tæpper og stearinlys har været essentielt for hyggefaktoren, kan stuen trænge gevaldigt til en forårs-update. Derfor bringer vi her en guide til hvordan du nemt får lys og lethed ind i boligens helt centrale rum, stuen.

Nyt liv i vinduet

Gardiner og persienner er essentielle for en vinterhule, men når solstrålerne stråler ind, er de ikke ligefrem noget, der hjælper på letheden i rummet. Overvej derfor om du skal tage de tunge gardiner ned over sommeren, og eventuelt erstatte dem med luftige lyse gardiner. En anden central ting ved vinduer er selvfølgelig vindueskarmen: Et sted som desværre ofte er magnet for nips og blomster.

Lav derfor en grovsortering af de genstande, du gerne vil have i vinduet, så der kommer mere luft mellem dem – og så den hvide, ryddelige vindueskarm kan hjælpe til med at sende sollyset videre ind i rummet. Har du store og høje planter i vindueskarmen kan du overveje at sætte dem på en reol eller et lille bord i et solrigt hjørne. På den måde får du det frodige grønne ind i andre hjørner af boligen, men væksterne blokerer ikke for sollyset gennem vinduerne.

Letheden kommer fra væggene

Vi kommer ikke udenom, at den nemmeste måde at skabe forandring på er at bringe nye, rene farver ind i indretningen. Har du i forvejen lyse eller hvide vægge, behøver de blot en enkelt omgang maling for at stuen føles helt som ny – og det behøver ikke koste en halv bondegård! Gå blot udenom de dyre butiksforhandlere og tjek de gode online tilbud på billig maling online her.

Selvom hvid af gode grunde er den foretrukne farve, kan du sagtens lege med elementer, der bringer en friskhed ind i indretningen. Igen behøver du ikke overgøre farveglæden, da en stor farvet flade, uanset om den er i en mere afdæmpet farve, kan dominere rummet og gøre det svært at indrette ud fra dine møblers farve. Prøv i stedet at tænke i mindre felter, hvor du slipper kreativiteten løs. Du kan købe tapet i tjekkede mønstre, som du kan sætte op på en 2-3 meters vægflade, for eksempel op mod et hjørne. Det åbner oplevelsen af rummet og giver en eksklusiv følelse. Du kan blive inspireret af de flotte mønstre og se et stort udvalg af billig tapet online her.

Tænk også i farverige, stilfulde felter med fotos eller mindre prints i rammer, som du kan sætte op en geometrisk form på væggen, frem for at de hænger spredt over alle vægge. Du skaber langt mere luft og lys i boligen, hvis du lader nogle vægflader stå frit, så vær lidt modig og leg med denne nemme og stilfulde indretningsregel.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *