Spring til indhold

Undgå de hyppigste faldgruber ved boliginvestering

boliginvestering

Dette skal du overveje i forhold til din boligøkonomi

Det er skønt at se på ny bolig eller lejlighed – særligt når man gør det sammen med sit hjertes udkårne! Uanset om det er jeres første køb sammen, eller om I kender hinanden ud og ind, kan der være mange ting, der skal overvejes i forbindelse med boligkøb. Ingen ved hvordan fremtiden ser ud, men du bør selvfølgelig altid sikre dig bedst muligt for at undgå uforudsete udgifter såvel som at du bør vide, hvordan du bedst beskyttes af lovgivningen ved gensalg.

Vi bringer derfor en hurtig guide til de mest centrale områder, du skal forholde dig til inden boligkøb.

Få overblik over din boligøkonomi

Inden du surfer nettet i jagt på drømmeboligen, bør du sikre dig, at du har det fulde overblik over din boligøkonomi. Læg et budget og indhent tilbud på boliglån, så du ved, hvilken prisklasse du har råd til at gå efter. Den største faldgrube, man kan falde i ved køb af bolig, er at sætte sig for dyrt i forhold til afbetaling af lån såvel som at udbetalingen kan være for stor en mundfuld – uanset om du køber sammen med din partner, eller om der kun skal stå dit navn på købskontrakten.

Tag derfor de lyserøde briller af et kort øjeblik og vær lidt pessimistisk. Selvom du lige nu har en god indtægt, kan du så risikere at gå ned i lønniveau ved skift af stilling? Har du udgifter til særlige områder af dit liv, som kan risikere at vælte din privatøkonomi? Tænker du/I at få (flere) børn indenfor de næste par år? Vil dine forsikringsforhold ændre sig, når du bliver husejer og vil dine faste udgifter stige i den nye bolig?

Sameje – et samliv i fro og gammen

Hvis du ikke er alene på boligjagt og søger bolig sammen med din partner eller en ven, bliver boligkøbet selvfølgelig nemmere rent økonomisk. Men rent juridisk er der flere ting, du skal forholde dig til, da du ikke nødvendigvis er sikret, hvis I en dag vælger at gå hver sin vej. Gør derfor jer begge en tjeneste og opret en samejeoverenskomst, så den ene af jer (eller jer begge!) ikke får noget i klemme, hvis det værste skulle ske.

Den juridiske side kan være ganske kompleks, så kontakt derfor for en advokat og få tilbundsgående viden om jeres forskellige muligheder og rettigheder, når I overtager boligen og når den engang skal sælges igen.

Det kan i høj grad betale sig at få advokatbistand med ind over flere aspekter af jeres boligkøb og det kan derfor varmt anbefales at tage kontakt til en kompetent onlineadvokat i god tid, inden I står med kontrakten til jeres drømmebolig. På den måde kan I løbende få besvaret spørgsmål, nårsomhelst de kommer op, og I kan træffe de store beslutninger på et velinformeret og trygt grundlag.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *