Spring til indhold

Sådan håndtere du folk som hader din sparsommelige livsstil

Sådan håndtere du folk som hader din sparsommelige livsstil

Mens sparsommelige mennesker ofte hører at de er ’’nærrige’’, så er det sandsynligvis grundet en misforståelse mere end noget andet. Ofte, så vil ikke sparsommelige folk antage at dem som passer på med sine penge, bare ’’ikke ved hvordan man har det sjovt’’ eller ikke har lært at nyde de finere ting i livet. Eller måske antager de at folk som ikke bare bruger en masse penge må være fattige.

Ja der er en masse folk som er sparsommelige fordi det er nødvendigt. Og hvis du lige overlever på en lav indkomst, så er sparsommelighed helt bestemt din bedste ven.

Men hvis du spørger en sparsommelig person, efter hvad der gør dem tænksom med deres forbrug, så har det ofte ikke noget med disse fordomme at gøre.

Som eksempel, så er der en masse sparsommelige folk, som i banken har bankkontoer fyldt med penge. Dem som har lagt penge til side i flere år.

Andre folk vælger en sparsommelig livsstil fordi de vil maksimere de penge de tjener. Nogle hader virkeligt spild, eller vælger sparsommelighed for at reducere deres forbrug og tænker på deres påvirkning af miljøet. Og nogle folk lever sparsommeligt fordi de vil simplificere deres liv – når de ikke bruger penge, så har de ingen stress omkring det.

Men der er en ting der er helt sikkert: Vores sparsommelighed forvirrer fuldstændig alle de folk som ikke ’’forstår det.’’

Når du ikke er sparsommelig, så er det svært at forstå hvorfor andre ikke bruger på den måde som du gør – eller hvorfor de vælger at leve uden, når de sagtens kan have råd til mere. Uheldigvis så hader nogle folk sparsommelighed, og ser ned på det – og det er faktisk der hvor hele problemet ligger.

3 måder at håndtere folk som hader din sparsommelig livsstil

Næsten alle som lever en sparsommelig livsstil, har oplevet en nejsiger eller to, på et eller andet tidspunkt i sit liv. Måske er det en kollega som laver sjov af din ældre, afbetalt bil eller fordi du nægter at gå ud og tage drinks med de andre kollegaer. Eller en af dine søskende som kritiserer dit simple, overkommelige hjem. Måske har du et bekendtskab som ser ned på dit valg omkring tøj, eller en nabo som virkelig mener at du bør ’’pifte dit hjem op’’ for at gøre din grund lige så attraktiv som deres.

Uanset hvem den person er, og lige meget hvad de siger – Så er det vigtigt at du ikke lader det påvirke dig.

Her er nogle måder at håndtere alle de hatere som måske ikke sætter pris på din sparsommelighed.

Grund 1: Fokuser på dine mål

Mens at vælge at være sparsommelig, ikke altid er det letteste du kan beslutte dig for, så er det en livsstil som kommer med så mange opture at du ikke kan tælle dem. Når du bruger pengene fornuftigt, og spilder så lidt penge som muligt, så har du en tendens til at have flere penge at spare op, og bruge på vigtigere mål i livet eller hverdagen.

Naturligvis så kan flere og større opsparinger hjælpe dig med at sove bedre om natten. Og endda at give dig en sikkerheds buffer hvis du mister dit job. Og når dine udgifter er lavere, så har du mindre regninger at bekymre dig om.

Eller måske er du sparsommelig så du har mulighed for at rejse rundt i verden. Ved at bruge mindre på husleje, mad og underholdning, så har du råd til at rejse rundt omkring på jorden og alligevel spare stabilt op til fremtiden, som uden tvivl vil komme.

At fokusere på disse mål er det bedste du kan gøre for at holde dig på rette vej. En ikke-sparsommelig ven kan måske ikke forstå din lyst til at have en stærk nødsopsparing, eller at undgå at låne til bilen, men vælge at betale for en ældre model kontant.

Fokuser på fremtiden og på dine mål, og det vil hjælpe dig med at fjerne alle negative følelser fra folk som måske vil kritisere dig.

Relaterede artikel:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

 

Grund 2: Husk at nogle folk aldrig vil forstå

Mange danskere er alt for optaget i deres forbrugs kultur, at de aldrig nogensinde vil forstå hvorfor nogle vælger ikke bare at bruge løs. De har alt for travlt med at købe, og opgradere deres liv, at de ikke kan forstille sig at leve på andre måder.

På den anden side, så er sparsommelige folk fuldstændig anderledes, mest fordi de som regel har et mål at løbe efter. Enten så spare de op til fremtiden, eller betaler af på deres hus, eller sætter penge til side, fordi de forsøger at trække sig tilbage tidligt (eller i det mindste en dag).

Folk som ikke fokuserer på personlig økonomi sætter måske ikke pris på disse mål overhoved. Mest fordi de ikke tænker sig langt frem i tiden. Langt de fleste danskere lever fra lønseddel til lønseddel, og langt de fleste danskere er i gæld fordi de vælger at Låne penge online(reklame)

Når man husker på dette, så er det let at forstå hvorfor almindelige folk ikke forstår dine mål om tidlig pension, eller din hengivenhed til at leve gældfri. Det er ikke deres realitet – ikke engang i nærheden af – Så selvfølgelig forstår de ikke hvorfor du er så fokuseret på fremtiden.

Som en sparsommelig kriger, så behøver du heller ikke forstå hvorfor folk de bruger løs. Og du er sandsynligvis også ret ligeglad. Men det er lige så vigtigt at indse, at det ikke er dit job at få folk til at forstå hvorfor du er sparsommelig. Nogle folk kommer aldrig til det, og det er helt iorden.

 

Relaterede artikler:                 

Undgå overforbrug – 5 måder at undgå overforbrug på

 Grund 3: Mød dem halvejs

Med min egen erfaring, så kan jeg sige at mange af de forud indtagelser som sparsommelige folk oplever, så er det fordi andre føler at du isolere dig selv, eller afviser at deltage.

En af mine venner er et godt eksempel, for flere år tilbage. Han nægtede at deltage i julegave udvekslingen, fordi han mente (og stadig gør) at det er spild af penge.

Sådan her ser han gave udveksling: Alle køber en 200 kroners upersonlig gave, og udveksler den gave så vi alle ender med noget vi ikke vil have. Efter hans mening så er det præcist det samme, som at sætte ild til 200 kroner, så derfor deltager han ikke i dette. Jeg er personligt ikke helt så konservativ, og jeg ved da også at min bedre halvdel ville blive småsur hvis jeg droppede hendes gave, men jeg forstår pointen.

Selvfølgelig, så har hans familie medlemmer ikke altid elskede den beslutning. Og han fandt ud af at flere af dem fejltolkede hans følelser, til at de troede at han ikke ville være en del af gruppen. Derfor har han igennem årene løsnet op i disse situationer, hvor alle vil deltage udover os.

Det betyder ikke at du skal bruge penge, selvom du ikke har lyst til det, for at gøre andre folk glade. I stedet for, så se din sparsommelighed fra perspektivet fra en der kommer udefra. Nogle gange så kan det, at bruge 100 eller 200 kroner, for at deltage i gruppen gøre at du kan komme langt for at sikre harmoni i familien, eller bibeholde et langt venskab – og det er en solid investering.

Relaterede artikel: 

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

Konklusionen

Hvis du er træt af at håndtere folk som virker frastødt af din sparsommelige livsstil, så husk at det handlere mere om dem selv end om dig. Nogle gange så ser folk din succes som sin egen fiasko. Og det faktum, at du gør økonomiske fremskridt virker måske som en smertefuld påmindelse om at de ikke gør det samme.

Det er dit liv, og dine mål der betyder noget, og der er meget styrke ved ikke at gå op i hvad andre folk tror. Mens du forsætter med din sparsommelige livsstil, så hold dit øje på målet og lad ikke andre negative meninger få dig ned.

Der vil altid være ’’hatere’’, men du behøver ikke at lytte.

Rate this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *