Spring til indhold

26 gratis måder at underholde dine børn i ferien

26 gratis måder at underholde dine børn i ferien

At få minder med dine børn i ferien, behøver ikke at tømme din bankkonto. Dine børn vil bare hygge sig, og der er en hel masse måder, hvor du kan gøre dette med et lille budget.

Her er 26 gratis måder, hvor du kan have det sjovt med dem.

1. Tag på biblioteket.

Biblioteket er en fantastisk måde at få gratis bøger, og du kan gøre turen endnu sjovere, ved at lade børnene vælge alle de bøger som interesserer dem. Det vil holde dem underholdt, de har det sjovt, og de ender med at få flere nye bøger som de kan nyde. Tjek eventuelt dit biblioteks kalender, for at finde sjove aktiviteter. Her kan du også finde en masse sjove spil og lignende i kan tage med hjem. Ja du kan naturligvis også se min egen side med gratis spil til børn hvor jeg selv har fundet en masse spil der naturligvis også er gratis.

2. Gør baghaven til et vandland.

Tænd sprinklerne, få dine børn til at skifte til badetøj, og tillad dem at løbe vildt rundt. Du kan endda bruge en presenning og noget brun sæbe, og lav en vandglidebane som de kan glide hen af. Det er en perfekt måde at køle sig ned på en varm sommerdag. Og børn elsker vand, så har kan hele familien få mange dage til at gå.

3. Hold en familie spilleaften.

Tag alle dine brætspil frem, og dediker en hel aften til at spille spil sammen med familien. Hvis du har en stor familie, så kan i vælge at spille spillene som hold, og konkurrer om en præmie, såsom eksempelvis at vinderen må vælge film til filmaftenen, eller at holdet som kommer på sidstepladsen skal gøre rent i den næste uge.

4. Lad dem klæde sig ud med dit tøj.

Hvem har brug for smarte udklædninger, når mor og far har kjoler og jakkesæt som man kan tage på? Se hvilke sjove kombinationer som dine børn kan komme på, og i kan endda også organisere et modeshow.

5. Lav et fort hjemme i stuen.

At lave et fort derhjemme, er sjovt for børn og voksne med barnlige sjæle. Alt du skal bruge er et par stole, nogle lagner eller tæpper og en masse puder som gør indersiden af fortet helt perfekt.

6. Camper ude i baghaven.

At campere vil ikke altid passe ind i din kalender eller i dit budget, men du kan stadig nyde hele oplevelsen ved at slå et telt op i baghaven. Lav nogle hotdogs på grillen eller bålpladsen, fortæl historier og sov under stjerne. Og husk nu at bruge myggespray!

7. Bag nogle søde sager.

På en regnfuld dag, så kan du ikke nyde sommersolen, så bliv inde og lav nogle søde sager. Tjek nettet for nogle lækre opskriver og prøv nogle af dem. Hvilke børn vil ikke gerne lave cookies eller andre former for lækre kager.

Eller også kan du lave et måltid om til sjov, ved at give dine børn lov til at lave maden om til sjov madkunst. Min datter elsker altid når jeg laver hendes pandekager om til en hund, kat eller andre dyr. Prøv det, dine børn vil elske det.

8. Lav en picnic

Tag et måltid med ud i den friske luft, med picnic tæppe og pap tallerkner. Nyd en familie picnic i parken, i din baghave eller endda i din spisestue hvis vejret ikke vil samarbejde.

9. Gør badetiden ekstra sjov.

Et bad med glødestave eller ekstra bobler kan gøre badetiden super sjov. Du kan endda komme med noget nyt legetøj eller nyt badelegetøj. Du kan også om sommeren tage badet med udenfor og fylde børnepoolen med bobler og lade børnene blive rene ved at lege i deres badetøj.

10. Tag ud og vandre.

En vandretur med familien kan være en fantastisk oplevelse, og styrke sammenholdet i familien. Særligt hvis der er en masse planter som vokser vildt, som man kan kigge på undervejs. Få børnene til at blive mere involveret, ved at tage en kikkert med, og så kan de kigge efter fugle eller andre dyr.

11. Tag en spadag

Alle elsker at blive forkælet en smule engang imellem. Tag en ansigtsmaske på, eller op i badekarret med badesalt, eller lad din datter tage neglelak på sig selv eller dig, også selvom der er forskellige farver på hver negl.

12. Lav et eksperiment.

Ingen grund til at trække dine børn igennem en kedelig videnskabs time. Få dem interesserede i emnet, ved at prøve et sjovt eksperiment som virkeligt overrasker dem. Det kunne være at lave hjemmelavede is eller lave usynlig blæk til at skrive hemmelige beskeder.

13. Hold en dansefest.

Når dine børn beklager sig over at de keder sig, eller slås med hinanden, så tænd for musikken og begynd og dans. Se hvordan deres sure miner forsvinder grundet endorfinerne i deres kroppe kommer i gang, imens de fremviser deres bedste danse moves.

14. Besøg en dyrehandel.

Min datter elsker at komme i en dyrehandel, bare for at gå rundt derinde og kig på dyrene som bor derinde. Det er altid en fornøjelse at se på de forskellige dyr, og nogle steder må man endda tage dem op og kæle for dem.

15. Gør din garage til en rulleskøjte fest

Ryd ud i garagen, og tag dine rulleskøjter på, tænd for musikken og find evt. diskokuglen frem. Lad en rulleskøjte fest udfolde sig.

16. Skriv og medvirk i din egen film.

Vil du gerne have at dine børn holder en pause fra tv skærmen eller tabletten? Så opmuntre dem til at lave en film eller et show helt selv. Hvis du ikke har et videokamera, så brug din smartphone og upload de klip i får filmet i et video redigerings program, såsom imovie eller lignende for at lave effekter og klippe i scenerne.

17. Hold et te selskab.

Server urtete, småkager og sandwiches på dine flotteste tallerkner og drik teen med din lillefinger oppe. I kan tale med accent, og holde jeres helt eget te selskab sammen. Det er super hyggeligt og så får du også småkager og te. Lækkert!

18. Blæs sæbebobler

Bobler er ikke kun for babyer og småbørn. Ældre børn og endda voksne elsker dem også! Lav gigantiske bobler med denne hjemmelavede opskrift, og få det sjovt i timevis.

19. Prøv geocaching

Geocaching er når du går på jagt efter skjulte ting igennem GPS koordinater. Mange folk rundt omkring i verden, har haft oplevelser med denne form for underholdning, inklusiv mig selv. Det er virkeligt sjovt at lave med familien, og man kommer ud og får både frisk luft og motion fuldstændig gratis.

20. Lav jeres egen bowlingbane.

Hvem elsker ikke bowling? Lav din egen bowling bane med vandsflasker derhjemme og brug en fodbold som, bowling kugle. Det er gratis, og så er det sjovt for hele familien. Lav eventuelt en konkurrence ud af det, så det bliver ekstra spændende.

21. Start en børnebogklub.

Inviter dine børns venner over en gang om ugen til en børnebogklub, og find nogle bøger som alle vil syntes er god. Lav snacks til temaet og saftevand, eller få børnene til at gengive deres ynglings scener i bogen.

22. Mal udenfor.

Bliv kreativ, uden alt rodet. Brug noget maling som du allerede ved hånden, og lav jeres egne mesterværker på papir, sten eller gamle T-shirts. Du kan endda bruge et gammelt lagen, og lade børnene male hvad de har lyst til.

23. Lav en skattejagt.

Gem en præmie såsom en bøtte med brownies, og skriv nogle spor overalt i hjemmet. De vil have en fest ved at løse gåderne og forsøge at gætte hvad præmien er. Det er sjov underholdning for hele familien.

24. Afhold familie olympiske lege.

Få familien med til at afholde en konkurrence, ved at inspirere dem til at holde jeres egen olympiske lege. Hvis du har nok folk i familien, så del jer i hold, og i kan endda lave jeres egen uniformer med gamle T-shirts. Prøv nogle sjove spil, såsom at bære æg med en ske, kaste med vandballoner eller hoppe i sække.

25. Tag på museum gratis.

Skriv dig op til de lokale museums nyhedsbreve, og vent på gratis begivenheder. Nogle gange så bliver disse dage også opslået på din lokale visit’’By’’.dk – Her bruger jeg eksempelvis visitaalborg.dk hvor du kan finde disse dage i din by.

26. Besøg en nærliggende gård.

Det er vigtigt for børn at vide hvor deres mad kommer fra, og at besøge en gård er en perfekt måde at vise dem det på. Brug eksempelvis Arla.dk hvor du kan finde de nærliggende gårde og gratis begivenheder. Så kan i tage på picnic sammen, imens i besøger de forskellige gårde fuldstændig gratis.

Afslutning

Jeg håber du kan bruge nogle af disse råd, til at få gratis underholdning med børnene i familien når i har ferie. Hvis du har flere råd til hvad man kan lave af gratis ting i ferien, så må du gerne kommentere dem i kommentarfeltet, så kan det være at jeg tager dem med i artiklen.

God ferie!

Relaterede artikler:

Billig børnefødselsdag – Se hvordan du holder en her!

25 gratis ting, man kan lave for at få det bedre

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

5/5 - (15 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *