Spring til indhold

6 skridt for at opnå en stærk passiv investering

Det først som folk tænker, når de hører ordene ’’passiv investering’’ er sandsynligvis ejendoms investering. Dog er der ingen, som nogensinde har ejet en lejlighed eller et hus til udlejning, som mener at det er en passiv investering. Du er nød til at indsamle husleje, reparere ejendommen, betale skatter osv. Der er altså arbejde med at eje en udlejnings ejendom.

Så hvad mener vi, når vi siger ’’passiv investering’’?

I denne artikel, vil du få forslag til nogle passive investeringer som giver passivt udbytte, som du selv kan gå i gang med, uden at skulle investere i ejedom eller lignende.

1.  At eje markeder (ikke enkelte aktier)

Hvis du vil være en passiv investor, så skal du ikke sidde og udvælge enkeltaktier, som du håber bliver raketter som bare stiger i vejret. For det kræver utroligt meget arbejde at vedligeholde disse aktier. I stedet bør du koncentrere dig om eksempelvist at investere i investeringsforeninger, hvor du kan investere utroligt bredt og investere i et helt markedet.

Kom i gang med CopyTrading
Gå til vores gratis kursus

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handelsplatform
Få en Passiv indkomst med CopyTrading
Lad de professionelle investere for dig helt automatisk

2. At eje en diversificerede portefølje (ikke kun aktier)

En masse folk fokuserer på aktiemarkedet, men en stærk portefølje bør indeholde flere investeringsformer såsom eksempelvis obligationer, ejendoms investeringer og crowdlendingDerfor bør du sprede din investering på flere typer investeringer, så du er sikret mindst mulig risiko, hvis en af dine typer investeringer går dårligt.

Forslag: 

Hvis du allerede idag har investeret i aktier, som de fleste investorer har, så kan du overveje at tilføre crowdlending til din investeringsportefølje, som jeg personligt selv investere i. Du prøve at tjekke min anmeldelse af Mintos ud efter 2 års investering, for at se hvad det er for noget, og se om det eventuelt var noget du skulle overveje at afprøve. Men Crowdlending er generelt en meget passive investering som også har passive udbytte.

kameo logo
Opret konto hos Kameo

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær dansk crowdlending Platform
Invester i ejendom for kun 500 kr.
Perfekt for begyndere

3. Kend skatteforholdene

Som de fleste ved, så skal man betale skat af dine investeringer, uanset om det er aktier, ejendoms investeringer eller crowdlending investering. Din opgave er at komme til at betale så lidt af skatten som muligt, indenfor loven naturligvis. Det er derfor vigtigt at du ved hvordan dine skatteforhold er med de forskellige investeringer du fortager dig. Derudover så er det vigtigt at du ved hvad du kan trække fra, som eksempelvis realiserede tab af dine aktier, eller lån som ikke er blevet betalt tilbage, hvis du låner dine penge ud i crowdlending. I Danmark beskattes du af aktiegevinster i 2019 med 27 % på de første 52.700 kroner og alt overskud derover skal du betale 42 % i skat af. Med crowdlending kan du bruge denne guide til at betale din skat

Forslag:

For at udnytte alle skattefordelene og skatteforhold generelt, så bør du tale med en revisor, som er vant til at håndtere dette. De fleste revisorer kan hjælpe dig med netop disse ting, så derfor er det bare at give dem et opkald og tale med dem om det.

4. Undgå følelser (ikke risiko)

Risiko er et sjovt ord. Det antyder ’’fare’’ på nær i investerings fællesskaber, hvor det kan antyde ’’udbytte’’. Nøglen er at tage den rigtige form for risiko (at eje investeringsforeninger, eller investere igennem ejendom eller crowdlending), og undgå den forkerte risiko såsom at sælge ud når der er nedgang i markedet.

Forslag: 

Lav en plan når du starter med at investere. Denne plan skal du følge, uanset hvad markedet gør. For markedet kommer til at gå op, og det kommer til at gå ned. Og du taber, hvis du reagere på grund af følelser.

5. Invester med mindst mulige omkostninger

Hvis du vælger at have passive investeringer, som også er kendt som en køb og behold strategi, så er det vigtigt at du sørger for at holde dine omkostninger i bund. Hvis du investere i en investeringsforening, så er der kæmpe forskel på om du betaler 0,5 % i administrationsomkostninger eller 1 % om året ved investeringsforening. Derfor bør du altid koncentrere dig om at finde de investeringer, der har mindst mulige omkostninger.

Forslag:

Når vi snakker aktiehandel, så er der muligheder hos eksempelvis Nordnet at bruge deres månedsopsparingsom ingen kurtage og gebyrer har.

6.  Renters rente (geninvestering af udbytte)

Er du nød til at sælge dine investeringer på det rette tidspunkt, for at tjene mest muligt? Svaret er nej. Hvis du har investeret rigtigt, og kun vælger at geninvestere alt dit udbytte i stedet for at sælge ud, så vil du opnå renters rente effekten over tid. Ved at få dine penge ud fra dine investeringer, og tage dem ud af markedet, er ikke en god timing. Det er en form for panik og er et tegn på at du ikke bør investere overhoved. Du bør altid geninvestere dit udbytte, for at skabe en større formue, som du igen næste år får renter af, og forsætte dette år efter år.

Forslag:

Du kan lære at blive en succesfuld passiv investor, og det er faktisk langt lettere at være en passiv investor, end at forsøge at time markedet konstant, hvor selv de mest succesfulde investorer fejler. Du hos hos Nordnet få din gratis skræddersyede portefølje, og se hvor meget dit forventede afkast bliver med renters rente.

Konklusion

Lige for at runde af, så er det vigtigste ved en passiv investering, at du ikke lader dine følelser styre hvordan du investerer, og at du lægger en strategi fra starten af. Sørg for at sprede din investering så meget som muligt, og invester ikke alt i aktier. Jeg investere personligt selv i både investerings foreninger og crowdlending med renter på 12 % om året i afkast, uden at jeg skal røre en finger. Dette er en af mine egne fortrukne måder at investere passivt.

Hvis du ønsker en passiv investering med passivt udbytte, så kan du med fordel afprøve disse 6 ting, og se hvilke passive investeringer du bedst kan lide.

Se at komme i gang med at investere, og held og lykke!

Kom i gang med CopyTrading
Gå til vores gratis kursus

⭐⭐⭐⭐⭐
Populær handelsplatform
Få en Passiv indkomst med CopyTrading
Lad de professionelle investere for dig helt automatisk

Relaterede artikler:

Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

Hvad er fordelen ved investering i investeringsforeninger?

Anmeldelse af Mintos crowdlending efter 2 år

Kryptovaluta for begyndere guide 

5/5 - (46 votes)

2 tanker om “6 skridt for at opnå en stærk passiv investering”

 1. Pointerne i artiklen er helt rigtige, men jeg savner mere korrekturlæsning. Jeg efterspørger ikke perfekt dansk, men der er rigtig mange stave- og grammatikfejl, og det gør indtrykket useriøst.

  1. Hej Peter,

   Mange tak for din besked. Jeg skal nok blive skarpere til korrekturlæsningen af mine artikler fremover, og fedt du vil læse artiklen 🙂

   Mvh
   Mark

Der er lukket for kommentarer.