6 skridt for at opnå en stærk passiv investering

6 skridt for at opnå en stærk passiv investering

6 skridt for at opnå en stærk passiv investering

 

Det først som folk tænker, når de hører ordene ’’passiv investering’’ er sandsynligvis ejendoms investering. Dog er der ingen, som nogensinde har ejet en lejlighed eller et hus til udlejning, som mener at det er en passiv investering. Du er nød til at indsamle husleje, reparere ejendommen, betale skatter osv. Der er altså arbejde med at eje en udlejnings ejendom.

Det er almindeligt at tro, at man skal have hænderne på sin pensions investering. Hvis du ikke træffer beslutningerne, hvem gør så?

Men undersøgelser viser faktisk, at jo flere beslutninger vi forsøger at træffe omkring vores investeringer, jo større er chancen for at vi træffer de forkerte beslutninger, hvilket også kan blive dyre fejltagelser.

Vi køber tingene for sent, og betaler høje priser. Vi sælger dem for sent, og opnår tab. Vi køber investeringer, fordi vi har fået et tip eller fordi vi har fået nogle nyheder afvide som er forældede.

Eller også så går vi i den anden retning, og investere alt for konservativt. Måske har vi vores penge i kontanter i for lange perioder. Det kan måske føles dårligt at se dine tidligere investeringer falde i værdi, men det er langt værre at give op kvartal efter kvartal, mens inflationen spiser dine kontanter.

Så hvad mener vi, når vi siger ’’passiv investering’’?

Her er hvad passiv investering er (og ikke er)

 

1.     At eje markeder (ikke enkelte aktier)

 

Den passive investor, bekymre sig ikke over hvordan det går med en enkelt virksomhed og virksomhedens aktiepris.

Hvis virksomheden er en virksomhed med en god stabil kapital, og repræsenterede i et bredt index, så handler det om at eje den, og alle de andre aktier i dette index og ikke udvælge enkeltaktier.

 

2.     At eje en diversificerede portefølje (ikke kun aktier)

 

En masse folk fokuserer på aktiemarkedet, men en stærk portefølje bør indeholde flere investeringsformer såsom eksempelvis obligationer, ejendoms investeringer og crowdlending. Når du sammenligner dit udbytte med eksempelvis USA’s S&P 500 eller selv det danske OMX C20, så er det en fin sammenligning, men det er slet ikke det samme som at eje enkeltaktier, hvor man kan ramme en forkert investering, med et stort tab.

3.     Kend skatteforholdene

 

Som de fleste ved, så skal man betale skat af dine investeringer, uanset om det er aktier, ejendoms investeringer eller crowdlending investering. Din opgave er at komme til at betale så lidt af skatten som muligt, indenfor loven naturligvis. Det er derfor vigtigt at du ved hvordan dine skatteforhold er med de forskellige investeringer du fortager dig. Derudover så er det vigtigt at du ved hvad du kan trække fra, som eksempelvis realiserede tab af dine aktier, eller lån som ikke er blevet betalt tilbage, hvis du låner dine penge ud i crowdlending. I Danmark beskattes du af aktiegevinster i 2018 med 27 % på de første 52.700 kroner og alt overskud derover skal du betale 42 % i skat af. Med crowdlending kan du bruge denne guide til at betale din skat

 

4.     Undgå følelser (ikke risiko)

 

Risiko er et sjovt ord. Det antyder ’’fare’’ på nær i investerings fællesskaber, hvor det kan antyde ’’udbytte’’. Nøglen er at tage den rigtige form for risiko (at eje investeringsforeninger, eller investere igennem ejendom eller crowdlending), og undgå den forkerte risiko såsom at sælge ud når der er nedgang i markedet.

 

5.     Invester med mindst mulige omkostninger

 

Hvis du vælger at have passive investeringer, som også er kendt som en køb og behold strategi, så er det vigtigt at du sørger for at holde dine omkostninger i bund. Hvis du investere i en investeringsforening, så er der kæmpe forskel på om du betaler 0,5 % i administrationsomkostninger eller 1 % om året ved investeringsforening. Når vi snakker aktiehandel, så er der også muligheder hos eksempelvis Nordnet at bruge deres månedsopsparing. Hvis du ønsker at finde den platform med de laveste handelsgebyrer, så kan du også bruge en platform som www.browkers.com, hvor du kan sammenligne gebyrer hos de danske investerings platforme.

 

6.     Renters rente (geninvestering af udbytte)

 

Er du nød til at sælge dine investeringer på det rette tidspunkt, for at tjene mest muligt? Svaret er nej. Hvis du har investeret rigtigt, og kun vælger at geninvestere alt dit udbytte i stedet for at sælge ud, så vil du opnå renters rente effekten over tid. Ved at få dine penge ud fra dine investeringer, og tage dem ud af markedet, er ikke en god timing. Det er en form for panik og er et tegn på at du ikke bør investere overhoved. Du bør altid geninvestere dit udbytte, for at skabe en større formue, som du igen næste år får renter af, og forsætte dette år efter år.

Du kan lære at blive en succesfuld passiv investor, og det er faktisk langt lettere at være en passiv investor, end at forsøge at time markedet konstant, hvor selv de mest succesfulde investorer fejler. Det er vigtigt at sætte nogle opnåelige mål, såsom at gå op pension til tiden, som er et meget opnåeligt mål for langt de fleste.

 

Konklusion

 

Lige for at runde af, så er det vigtigste ved en passiv investering, at du ikke lader dine følelser styre hvordan du investerer, og at du lægger en strategi fra starten af. Sørg for at sprede din investering så meget som muligt, og invester ikke alt i aktier. Jeg investere personligt selv i både investerings foreninger og crowdlending med renter på 12 % om året i afkast, uden at jeg skal røre en finger. Dette er en af mine egne fortrukne måder at investere passivt.

Se at komme i gang med at investere, og held og lykke!

 

Relaterede artikler:

Tjen penge på aktier. Sådan investerer man i aktier

Hvad er fordelen ved investering i investeringsforeninger?

Hvad er crowdlending investering – Mintos.com

 

stabilokonomi Forfatter

Kommentarer

  Peter

  (juni 11, 2018 - 11:33 am)

  Pointerne i artiklen er helt rigtige, men jeg savner mere korrekturlæsning. Jeg efterspørger ikke perfekt dansk, men der er rigtig mange stave- og grammatikfejl, og det gør indtrykket useriøst.

   stabilokonomi

   (juni 12, 2018 - 6:08 am)

   Hej Peter,

   Mange tak for din besked. Jeg skal nok blive skarpere til korrekturlæsningen af mine artikler fremover, og fedt du vil læse artiklen 🙂

   Mvh
   Mark

Lukket for kommentarer.