Spring til indhold

8 slags personer som virkeligt har brug for et budget

brug for et budget

Har du brug for et budget? Hvis du er en af de slags personer som jeg beskriver nedenfor, så er svaret ja, du har brug for et budget!

Du tror måske folk som lever af havregryn og pasta er de eneste som behøver at tænke på budgettering.  Dette er ikke tilfældet! Selv nogle af de højeste betalte folk i verden, bør holde tæt øje med deres forbrug.

Jeg prøver lige at fortælle lidt om folk som du aldrig vil efterligne, lige som nogle adfærd som ville kunne ødelægge din økonomi. Hvis du er den slags person som har nogle af disse vaner, så kunne det være et godt tidspunkt at begynde at budgettere.

At lave et budget kan hjælpe med at fokusere dit forbrug på ting som virkeligt er vigtige i dit liv. Når du ved præcist hvad du bruger dine hårdt tjente penge på, så vil du med stor sandsynlighed kaste et mere kritisk øje imod en pengespildende opførsel.

Lad os tage et kig på 10 slags af personer, hvor deres handlinger kan betyde seriøse problemer med at opnå deres økonomiske mål.

Folk der lader deres bil stå i tomgang har brug for et budget

At lade sin bil stå i tomgang er virkeligt spil af en masse benzin eller diesel, og er skrækkeligt for miljøet. Mange tror at det er værre for miljøet at starte bilen op fra start af, og billigere i brændstof. Dette er altså ikke tilfældet.

Folk som smider deres gamle computere ud for tidligt har brug for et budget

Mange folk mener at batteri problemer eller langsommere hastighed betyder at deres computer har fået nok. Jeg kender flere der har taget det skridtet videre, og endda håbet på at deres computer begyndte at blive sløv, så det kunne retfærdiggøre at købe en ny.

Du kan faktisk opgradere gamle maskiner ret let, og hvis du ikke selv kan gøre det, så kan du let finde en som kan installere nye ram eller en større harddisk, og vupti, så har du nærmest en ny maskine.

Folk som køber en ø har brug for et budget

Jeg tænkte lige at tage en rigtig person ind her. Christiano Ronaldo som er en superstjerne som fodbold spiller, som for ikke så længe siden købte en ø til sin agent som en bryllups gave.

Ronaldo tjener sindssyge summer penge, dater supermodeller og er nok en af de mest succesfulde spillere i den mest populære sportsgren i verden. Det ændre ikke på det faktum, at medmindre du er et land, så er der ingen grund til at købe en ø. Jeg er dog sikker på at modtageren er ganske godt tilfreds med noget frihed på sin helt egen ø.

En ø er en upraktisk gave. Ingen er immun for at gå konkurs. Heller ikke de højest betalte professionelle fodboldspillere.

Antonie Walker som engang var en professionel basket ball spiller i USA tjente over 680.000.000 millioner kroner igennem hans 13-årige karriere. Han tabte det hele grundet en dårlig investering, overforbrug og et gambling problem.

Folk som har brug for de dyreste sko har brug for et budget

De nye Lebron James sneakers sælges for omkring 1500 (250$) kroner. Selvom Nike, Adidas, Underarmour, Michael Jordan eller dine venner fortæller dig, så vil dine sneakers ikke få dig til at blive bedre til basket ball eller andre andre sportsgrene.

Jeg har selv spillet fodboldt da jeg var yngre, og jeg købte dyre fodboldsko dengang. Men som du nok kan gætte, blev jeg ikke bedre til at spille fodbold. Faktisk forblev jeg lige elendig.

Så tro om igen, hvis du tror at de dyreste sko gør dig bedre til din sport. Så hellere køb sidste års model og spar pengene.

Folk som har brug for de dyreste jakkesæt har brug for et budget

Mange arbejder på et kontor, hvor det kræves at de skal have jakkesæt og slips på hver dag. Du kan købe dig fattig i dyre jakkesæt, men det handler ikke om prisen på jakkesættet, men blot på hvordan det passer dig. Køb gerne det billigste jakkesæt og få det skræddersyet hos en skrædder. Så kan du få et jakkesæt der sidder helt perfekt til små penge.

Folk der ikke bruger tørresnore har brug for et budget

Tørretumblere er dyre. Mange familier bruger kun tørretumblere til at tørre deres tøj, og hvis du man bor i lejlighed uden egen tørre tumbler, så koster det oppe omkring 20 kroner hver gang de skal tørre deres tøj. En typisk familie bruger en tørretumbler 160 gange om året hvilket bliver til 3200 kroner.

Bor du i lejlighed eller hus med mulighed for egen tørretumbler, så kan du nøjes med omkring 1200 kroner om året for det samme antal.

Hvis du så vælger at tørre dit tøj på en tørresnor en kvart del af året, hvor du kan tørre tøjet på en tørresnor. De fleste lejligheds komplekser har enten tørresnor udenfor eller på loftet/kælderen, og det kan tydeligt ses på tegnebogen. Der er ingen undskyldninger folkens. Du behøver ikke eje et hus for at gøre dette.

Et tip: Køb et tørrestativ, så kan du faktisk tørre tøj året rundt, uden at det koster en krone.

 

Folk som betaler dyre telefon abonnenter har brug for et budget

Vi har selv gennemgået hele vores økonomi og et sted der er let at finde skjulte penge er på din telefonregning.

Der findes så mange forskellige selskaber med underselskaber som sælger abonnenter billigt. Ofte kan du endda nøjes med at ringe til dit nuværende selskab og fortælle at du vil have en billigere pris, ellers så skifter du. Og det giver de fleste udbydere faktisk.

Min egen mor betalte 300 kroner om måneden for hendes abonnement inden jeg kiggede hendes regninger igennem. Jeg fik hende til at ringe og lave overstående strategi. I dag betaler hun 150 kroner for præcist det samme abonnement og spare derfor 1800 kroner om året. Det er altså gratis penge.

brug for et budget

Folk som ryger cigaretter har brug for et budget

Jeg har set mange som ryger en pakke cigaretter om dagen. Dengang jeg var yngre, var priserne på cigaretter langt billigere end de er i dag. Jeg har personligt aldrig røget, og kommer heller ikke til det. Det er simpelthen spild af penge. En pakke cigaretter koster omkring 40 kroner i dag, og det ender med at blive 1200 kroner om måneden, hvilket kan brødfød min lille familie på 3 i over en uge for den slags penge.

Konklusion

Hvis du er en del af den menneskelige race, så er der en chance for at du har et problem med viljestyrken. Det er naturligt at ville have nye ting, og det er naturligt at blive påvirket af milliardindustrien som reklamebranchen nu engang er.

Gør dig selv en tjeneste og lad et budget som hjælper med at holde dig fokuseret på hvad der rent faktisk er vigtigt for dig. Hver ekstra krone du bruger på cigaretter, eller dit designer jakkesæt, er penge væk fra dit økonomiske mål. En app som Spiir eller blot et almindeligt gammeldags budget gør det rigtig nemt for dig. Vælg en mulighed og hold dig til den.

Dit fremtidige jeg vil takke dig for det.

Relaterede artikler:

Hvorfor skal man lave et budget? læs 6 gode grunde her!

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

Rate this post