Spring til indhold

Hvorfor en høj indkomst ikke er en garanti for at blive pensioneret rig

Hvorfor en høj indkomst ikke er en garanti for at blive pensioneret rig

Uanset hvor mange penge du tjener, så er det let at antage, at hvis man har flere penge, så ville det løse dine økonomiske bekymringer. Hvis du bare kunne komme hjem med en større lønseddel, få større bonusser eller den lønforhøjelse som du har jagtet, eller få et nyt job med en betragteligt højere løn og så er alle økonomiske problemer løst.

Uheldigvis så er personlig økonomi ikke så så firkantet. Hvis flere penge var løsningen på alle økonomiske problemer, så ville alle med høje indkomster eller vores regering flyde kaste om sig med penge. Sådan er det tydeligvis ikke i virkeligheden.

Flere penge kan hjælpe dig med at komme foran rent økonomisk, helt klart. Men det hele handler om hvad du gør med pengene du har, som har den største påvirkning. Og hvis du ikke spare op til fremtiden, ja så vil en stor indkomst ikke hjælpe dig med at trække dig rig tilbage.

Syv tegn på at din store lønseddel ikke vil hjælpe dig med at trække dig rig tilbage.

Nogle amerikanske økonomiske rådgivere som har klienter med høj indkomst, har fortalt om hvordan og hvorfor rige folk nogle gange kæmper for at opretholde deres velhavende livsstil, og de giver flere forskellige forklaringer.

Hvis du har en høj indkomst, eller håber at få en i fremtiden, og regner med at din høje indkomst sikre, at du kan trække dig tilbage som rig, så se efter disse tegn som måske får dig på afveje:

1: Du har dårlige forbrugsvaner

Selv om at få flere penge end du har brug for, er den bedste måde at få økonomisk succes, så er det let at få en forkærlighed for at bruge penge. Når du teknisk set har ’’råd’’ så er det langt lettere at holde dit forbrug i perspektiv og sige ’’nej’’ til dig selv.

Den nye Audi, som du har kigget efter? Du har råd til den, så hvorfor ikke? Har du haft lyst til et større hus? Det er teknisk set muligt at købe det. Brug for en ny garderobe til arbejdet? Nu hvor du er i gang, så hvorfor ikke?

Mens ingen af disse situationer er en katestrofe, så vil det stigende forbrug gøre, at din forøgede indtægt vil forsvinde på ingen tid.

Mens det måske er svært at tro, så har folk med højere-end-gennemsnittet-indkomster svært ved at styre det, af selv samme grund.

Den økonomiske rådgiver Clint Haynes siger at han ser dette problem med klienter med høje indkomster ret ofte. For at hjælpe dem med deres dårlige vener, så opmundre han dem til at sætte deres opsparing op automatisk og derefter lære dem at leve for resten af deres penge.

’’Jo, bare gå ud og køb nogle sjove ting, men husk at prioritet 1 er at opspare først, ‘’ siger han.

Relaterede artikler:

Lær at opspare. Kend forskel på behov, lyst, og nødvendighed

 

2: Du holder ikke dine faste omkostninger lave.

Mens du tjener en masse helt klart kan hjælpe dig med at bygge en stærk økonomi hurtigere, så er det også vigtigt at holde dine faste omkostninger lave. Undgå gæld, køb et hus som du rent faktisk har råd til, og undgå de gængse penge fejl, som store afbetalinger på et billån, og dyre hobbyer som, så kan du faktisk komme lige så langt som dem der tjener mere end dig selv.

Joseph Carbone som er en amerikansk økonomisk rådgiver, har fortalt om et par klienter han mødes med løbende, og hvordan deres udgifter spillede en større rolle i deres pensionering end deres indkomst gjorde.

En af hans klienter har en dejlig pensionerings livsstil med ferier, et ekstra hjem i Florida, og en masse sikkerhed. De tjener kun 24.000 kroner om måneden (4000dollars) Grunden til at de lever sådan en overdådig tilværelse, er fordi de ingen gæld har og ekstreme lave månedlige omkostninger.

På den anden side, så har han en anden klient som har en indkomst på 93.000 kroner (15.000 dollars) om måneden, som kæmper for at holde sig oven vande, fordi de har gæld og andre økonomiske forpligtelser som tynger dem.

’’Opfattelsen er ikke altid en realitet’’ siger han. Nogle gange er dem med en mindre indkomst mere velhavende, fordi de har holdt deres udgifter lave og lavede opsparinger som en prioritet. .

Relaterede artikler:

Hvordan sparer man penge? 80 måder at spare penge på

3: Du bruger de fleste af dine penge på materielle afskrivninger

At tjene en masse penge, gør det langt lettere at nå dine økonomiske mål, men hvad hvis du bruger alle dine penge på materielle afskrivninger?

Økonomiske rådgiver Ryan Cravitz som har Milestone Wealth Management siger at det ofte sker for mange af hans klienter. Han har fortalt at han havde et nyt par tidligt i 50’erne. Deres indkomst var på 1.860.000 kroner om året (300.000 dollars) og de brugte hver eneste krone, som de tjente hvert år.

Uheldigvis, så levede dette par i en illusion om at de til sidst kunne tjene så meget, at de kunne sætte fart på deres opsparing. Som en masse andre, så brugte de deres penge på materielle afskrivninger såsom biler og andre materielle ejendomme som fik dem til at føle sig smarte uden at det hjalp dem med at blive velhavende.

Det som parret virkeligt har haft brug for, var at blive mere realistisk omkring deres forbrug og træffe nogle svære valg nu, i stedet for at forvente at fremtidig indkomst, som kan redde dem.

4: Du forsøger at holde trit med de rige

Mens dårlige forbrugsvaner kan efterlade alle med en dårlig økonomi, så kan mange folk med høje indkomster, forsøge at holde trit med rige folk, hvilket kan gøre deres problemer langt værre.

Den økonomiske rådgiver og ejeren af The art of a plan Josh Brein siger at han ser dette ske for mange af hans klienter, og endda i hans eget liv.

Til at starte med i Josh Breins karrierer, så gav de ekstra penge ham blot gæld hos banker, kreditkort gæld, og andre lånemuligheder. ’’I stedet for at se efter hvor man kan spare penge, og holde sig ude af gæld, så var jeg mere koncentrerede med at holde trit med de rige, ’’ siger han.

Problemet som de rige oplever, når det kommer til at holde trit med andre rige, er kort sagt det fakta at indsatsen er højere. Nogle af disse familier forsøger at holde trit med andre rige som tjener det dobbelte eller tredobbelte eller mere hvert år. Det er en opskrift på katastrofe, uanset hvor meget du tjener.

Relaterede artikler:

Undgå overforbrug – 5 måder at undgå overforbrug på

5: Du antager at du er lige så god til at håndtere penge, som du er til at tjene dem.

En anden amerikansk økonomisk rådgiver, nemlig Charles C. Scott giver en helt anden forklaring på hvorfor mange med høje indkomster aldrig trækker sig tilbage som rig. Han siger at alt for mange af dem, er lidt for selvsikre på sig selv.

Lad os sagde at du er en doktor, en advokat, en iværksætter eller en videnskabsmand. Du har måske studeret eller trænet i flere år, og fejlet nogle gange. Men til sidst fik du succes fordi du brugte så lang tid på at mestre dine færdigheder. Uheldigvis, siger Charles, så tror mange at disse succesfulde, at de føler sig for ’’gode’’ til at søge økonomisk rådgivning – og at de derfor ofte mister mange fordele ved deres gode økonomi, grundet denne tro.


Sponseret

6: Du holder ikke styr på dit forbrug eller bruger et budget.

Mens dårlige forbrugsvaner kan være dødsstødet for dine økonomiske mål, og det kan at stoppe med at holde styr på dit forbrug også. Selvom dette er sådan for folk med alle indkomster, så er det særligt rigtigt for folk som tjener meget. Hvorfor?

Fordi der er mere plads at spilde på.

’’Det er meget nemmere at holde styr på 31.000 kroner om måneden, end 150.000 kroner, ’’ siger den økonomiske rådgiver fra USA Tayler Schulte. ’’Da det første skridt imod at trække sig tilbage tidlig, er at have en klar forståelse for hvor dine penge forsvinder hen hver eneste måned, så vil en person med høj indkomst og dårlig penge håndtering, kunne ende med at arbejde meget længere end forventet – måske forevigt.’’

Uanset hvor meget du tjener, så er det nødvendigt at du holder styr på dit forbrug. En høj indkomst giver dig mere ’’bevægeplads’’, men det bør ikke være en undskyldning for at købe hvad du nu har lyst til, og flyve blind rundt. Efter alt, så har selv rige folk ikke råd til at købe alt de har lyst til. (medmindre du er Warren Buffet rig, selvfølgelig).

Og husk at alle kan have gavn af at bruge et månedligt budget. De vigtigste detaljer er hvor meget du tjener og hvor meget du bruger, og hvor meget af din indkomst du bruger på opsparinger. Hvis du ikke holder styr på disse tal, så vil ingen gøre det for dig. Og det skal du huske i dit ægteskab også. Læs mere om ægtepagt og pension her: https://juralia.info/pension-og-aegtepagt/(reklame)

Relaterede artikel:

Hvordan lægger man et budget?

 

7: Du vil belønne dig selv

Ryan Inman som også er en økonomisk rådgiver fra USA, siger at hans job, hvor han rådgiver læger, giver ham et unikt perspektiv på hvorfor mange med høje indkomster ikke pensioneres rige. Store lønsedler betyder ikke nødvendigvis en høj opsparings rate og det gælder især for dem som har en profession hvor de har en ’’forsinket tilfredsstillelse’’ på et årti eller mere.

Doktorer og andre medicinske professionelle, selv tandlæger som eksempelvis har brugt 8 til 10 år på at studere. De låner ofte større beløb igennem tiden, til at finansiere deres  højere uddannelse igennem alle disse år, og bruger derefter flere år før de begynder at få de store lønsedler som disse professioner er kendt for at få.

Ryan fortæller at mange af hans klienter bare kaster alt hvad de har i hænderne derefter og giver den fuld gas med forbruget. De har arbejdet så hårdt, så nu er de klar til at nyde deres indtjening

’’Når jeg arbejder med læger, så opmuntre jeg dem til at tænke på deres langsigtede mål og hvordan det ville tillade dem at leve et fyldestgørende liv.’’ Siger han. At købe den nye Tesla virker måske som en perfekt belønning lige nu, men når jeg spørger hvordan de gerne vil have, at deres liv ser ud om 10 år, så ændres deres prioriter som regel.’’

De sidste tanker

En høj indkomst giver dig en fordel når det kommer til at bygge et velhavende liv, men denne fordel har dog også sine begrænsninger. For at komme foran rent økonomisk og pensioners rig, så er du nød til at spare op og investere imens du (forhåbentligt) holder dine udgifter lave.

Mens selvom dette er dårligt nyt for folk som har høje indkomster, som ønsker at bruge alle deres penge, så er det gode nyheder for alle andre. At være en doktor garantere ikke at du kan pensioneres rig, præcist som at hvis du arbejder som lærer, ikke betyder at du pensioneres fattig.

Om du er rig, fattig, eller middelklasses indkomst, så er det hvad du bruger dine ekstra kroner med, som betyder noget, så sørg for at hver eneste krone tæller.

Relateret artikler:

Undgå pengeproblemer! 5 fejl som vi alle har lavet

Hvorfor skal man lave et budget? læs 6 gode grunde her!

Tjen penge på aktier. Sådan investere man i aktier

Rate this post